Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Mhp'li Adaylar Tük-İş Ziyaretinde

Yaman : Siyasi Partilere taleplerimizi sunuyoruz

SİYASET
Mhp'li Adaylar Tük-İş Ziyaretinde

Yaman : Siyasi Partilere taleplerimizi sunuyoruz

MHP Milletvekili Adayları Zihni Açba, Gökhan Taşdeviren ve İsmail Kamil Doğancı Türk-İş Sakarya temsilciliği ziyareti gerçekleştirdi. Ev sahipliğini Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman'ın ev sahipliği yaptığı ziyarette bağlı sendikaların temsilcileri de bulundular.

YAMAN : SİYASİ PARTİLERİN HEPSİNE AYNI TALEPLERİ SUNUYORUZ
Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi Yaman hazırlamış oldukları talepler listesini MHP'li adaylara verirken "Tüm siyasi partilerden çözüm bekliyoruz. Çözüm beklediğine inandığımız sorunların başında Sağlık, İşçi Hakları, İşçi ücretlerinin vergilendirilmesinde adalet ve STK'ların çalışma alanlarına özgürlük" bulunmaktadır. İster muhalefet, ister iktidar milletvekili olsun bu sorunları çözecek yaklaşımları her zaman destekleriz. Vaz geçilmezlerimiz arasında bu ülkenin güçlü ve adaletli olması bulunmaktadır" dedi.

AÇBA : 12 EYLÜL ADALETSİZLİK BAŞLANGICININ MİLADI OLDU
MHP Milletvekili Açba dünyada küresel sermayenin ülke düzenlerine el atmasıyla başlayan bir süreç yalandığını ve Türkiye'deki kırılmanın 12 Eylül darbesiyle olduğunu söyledi. Adaletin hak edene hak ettiğini alın teri kurumadan vermek olduğunu belirten Açba "Ne hak var, ne hak edilen belli ne de alın teri gözetiliyor" dedi. MHP iktidarında sendikalarla istişare edileceğini ve adalet konusunda hem kişisel hassasiyet hem de ideolojik misyon taşıdıklarını belirten Açba "En kötü ihtimalle o kürsüden gerekleri haykırırız" dedi.

TAŞDEVİREN: BECERİKSİZLİĞİN SUÇUNU ÇALIŞANDA ARAMAK EN KÖTÜ TARZ
MHP Milletvekili Taşdeviren yaptığı konuşmada çalışanlar ile yöneticiler ve sermaye sahipleri arasındaki ilişkinin çarpıklığına değindi. Yıllarını Milli Üretim ve Yönetim Konusuna verdiğini ifade eden Taşdeviren "Bu konuda Türkiye'de yazı yazan çok ama uygulama yapan tek kişi benim. Döküm, kaplama, boya, talaşlı imalat, montaj yaparak bir yere varamayız. Liderlere ihtiyaç var ve bu liderler Türkiye'yi katma değer yaratan ürünlere yöneltmeliler. Para kazanamayan bir Türkiye hızla çalışanlarını sömürmeye yöneldi. Beceriksizliğin faturasının en kolay kesileceği kesim çalışan kesimidir. Bu en basiretsiz yönetim tarzıdır. Yıllarca üst kademe yöneticilik yaptım, her zaman katma değere odaklanan ekipler oluşturdum. Eğer katma değere yönelmezseniz karlarınız düşer. Şahıs olarak, şirket olarak, ülke olarak kazancınız düşer. O zaman beceriksiz yöneticilerin gözü çalışanlara yönelir. Ortaya taşeron garabeti çıkar, ortaya Asgari Ücret diye bir kavram çıkar. Neden asgari ücret tanımına ihtiyaç var ki? Demek ki bir yerlerde sömürü var ki limitler konuluyor. Bir millete hamallık yaptırır, evini arabasını da faizle almasını sağlarsanız ortaya sömürü düzeni çıkar. MHP bu sömürü düzenine son vermeye kararlıdır." dedi.

DOĞANCI : TEHLİKE BÜYÜK
Aday Doğancı ise Türkiye'de ne adaletten, ne eğitimden, ne sağlıktan ne de STK'lardan beklentilerin karşılanmadığını söyledi. Doğancı "Bu böyle devam ederse beklentilerin karşılanamaması durumunda hak arama mecraları değişir. Daha önce bunları yaşadık. MHP iktidarında çözüm arama mekanizmalarına sizleri de dahil edeceğiz, yoksa tehlike büyük ve çok da uzak değil" diyerek durumu değerlendirdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 8 =