Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Mahkeme Yeşil alan olarak kalmasına karar verdi

GÜNCEL
Mahkeme Yeşil alan olarak kalmasına karar verdi

Sakarya 1'nci İdare Mahkemesi, Atatürk Stadyumu arazisinin TOKİ tarafından ticaret merkezi ve konut alanı olarak düzenlendiği değişikliği iptal ederek, arazinin yeşil alan olarak kalması kararını verdi.

TİCARET MERKEZİ
Adapazarı şehir merkezindeki Atatürk Stadı arazisi, Erenler'de yapılan Yeni Sakarya Stadyumu karşılığında TOKİ'ye devredilmişti.  TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atatürk Stadı arazisini Ticaret Merkezi ve Konut Alanı olarak imara açarken, TOKİ'nin buraya 14 katlı binanın da yer alacağı bir kompleks yapacağı ileri sürülmüştü.
MAHKEME
TOKİ’nin Atatürk Stadyumunun olduğu alanda yaptığı plan tadilatı mevcut yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere, şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun yapılmadığı gerekçesi ile İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi mahkemeye götürmüş ve hukuki süreç başlamıştı.
SÜREÇ
Hukuki süreçte ise Sakarya 1'nci idare Mahkemesi tarafından görülen davada mahkeme heyeti ara karar olarak projenin yürütmeyi durdurma kararına varmıştı. Bu karar ile TOKİ’nin stad arazisi üzerinde ki çalışmaları askıya alınmak zorunda kalmıştı. Son olarak 1. İdare Mahkemesinde görülen karar davasında nihai sonuç açıklandı.
KARAR
Buna göre mahkeme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından yapılan planları iptal ederek  stadyum alanının Kamu Yararına Yeşil Alan olarak kalması kararını verdi. Oy birliği ile alınan kararda karşı oy kullanılmadı. Açıklanan kararda, sonucun Danıştay’a temyiz yolunun açık olduğu da ifade edildi.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 7 =