Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Yeni hastane eğitim ve araştırma olacak

GÜNCEL
Yeni hastane eğitim ve araştırma olacak

Bin yataklı yeni hastane Eğitim ve Araştırma olacak

Vali Hüseyin Coş, Sakarya’ya yapılacak olan yeni 1000 yataklı hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacağını, mevcut hastanenin ise Adapazarı Devlet Hastanesi olarak hizmet vereceğini açıkladı.
Coş’tan önemli açıklamalar
Vali Hüseyin Avni Coş, Adapostası Gazetesi’nden Hüseyin Cumalı ile yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Vali Coş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjdesini verdiği bin yataklı hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vereceğini açıkladı. Vali Coş," Yapılacak olan bin yataklı yeni hastane Eğitim ve Araştırma hastanesi olacak. Mevcut hastane ise 'Adapazarı Devlet Hastanesi' olarak hizmet verecek” dedi.
 

Cumalı’nın Vali Coş ile yaptığı röportajdaki sağlıklı ilgili bölüm;
Vali Coş: Yoğun bakım sayılarında, ambulans sayılarında, personel sayılarında önemli oranlarda artışlar kaydedildi. İnşallah 1000 yataklı hastanemizde bu sayılar daha da artacak. Yapılacak olan 1000 yataklı hastanemiz Eğitim Araştırma Hastanesi olmasına, mevcut Eğitim Araştırma Hastanesi'nin de "Adapazarı Devlet Hastanesi" olarak dönüşmesi planlanıyor.
Cumalı: Şu andaki Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'Adapazarı Devlet Hastanesi' olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdesini verdiği 1000 yataklı hastane ise 'Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak', doğru mu anladım sayın valim !
Vali Coş: Evet, böyle planlıyoruz. Yapılacak olan bin yataklı hastane 'Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi' olacak. Mevcut hastane bu binaya taşınacak ve bu suretiyle üniversitemizin tıp eğitiminde de daha büyük kolaylık sağlanması gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 5 =