Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Özkoç Koalisyon mesajı verdi

SİYASET
Özkoç Koalisyon mesajı verdi

CHP Sakarya İl Başkanlığı, bayramın ikinci gününde il binasında bayramlaşma töreni düzenledi.

Törende konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, ülkenin bir an önce belirsizlikten kurtarılması gerektiği belirterek, koalisyon mesajı verdi. Özkoç, "MHP'nin tavrıyla ortaya çıkan tablo; ya AKP’yle koalisyon ya da erken seçimdir. Seçmen, 7 Haziran'da iradesini ortaya koydu. Bunun üzerinden bir çözüm yaratmamız gerekiyor. Halkı da ülkeyi de ekonomiyi de daha fazla zorlamaya hakkımız yok" dedi.

CHP Sakarya İl Binasında, İl Başkanı Ayça Taşkent'in evsahipliğinde düzenlenen bayramlaşmaya, partililerin katılımı yoğun oldu.
Bayramlaşma sırasında parti yöneticileri ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, partililere çikolata ve kolonya ikramında bulundu.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ
Bayram temennilerinin ardından partililerle sohbet eden Özkoç, koalisyon çalışmalarıyla ilgili sorular üzerine şu bilgileri verdi:
"MHP'nin tavrıyla ortaya çıkan tablo; ya AKP’yle koalisyon ya da erken seçimdir. Seçmen, 7 Haziran'da iradesini ortaya koydu. Bunun üzerinden bir çözüm yaratmamız gerekiyor. Halkı da ülkeyi de ekonomiyi de daha fazla zorlamaya hakkımız yok.
Biz CHP olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Geri adım atmayacağımız ana hat, 14 ilkeyle açıkladığımız kırmızı çizgimiz, ortada. Bunların kabulü halinde bir ortak zemin mümkün olabilir.

TEMASLAR SIKLAŞACAK
Davutoğlu'nun açıklaması, bunun çok da imkansız olmadığını gösteriyor.
Bizim 14 ilkemizin, kendisinin seçim öncesi açıkladığı 10 ilkeyle uyuştuğunu söylüyor. Biz de görüşme ekiplerimizi oluşturduk, bayramdan sonra daha detaylı temaslar yürütülecek. Kılıçdaroğlu-Davutoğlu eksenindeki ikinci tur görüşme de gelecek hafta olacak.
Umarım ülkemiz için en hayırlısı olur. Biz, ülkemizin kurucu partisi olarak, zor zamanda yine elimizi taşın altına koyuyoruz. Partimizin gücüne, geleneğine, örgütlerine ve tabii ki halkımıza inanıyoruz."

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 4 =