Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Hendek Belediyesinden o haberlere ilgili açıklama

İLÇELER
Hendek Belediyesinden o haberlere ilgili açıklama

Halkımızın sağlığı ile oynatmayız

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek’te iki kasapta at eti bulunması ile ilgili açıklama yaptı.

At eti skandalı ile ilgili açıklama yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün görevinin ruhsat, tabela, kaldırım işgalleri kontrolü ve görülen aksaklıkları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına (İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü vb) bildirmek ve takibini yapmakla görevli olduğunu belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün bu tip kontrolleri yaptığını ve firmaların ilan edilmesinden sonra belediyenin işlem yapabildiğini ifade ederek, halkın sağlığı ile oynayanlara en ağır cezai yaptırımı uygulayacaklarını söyledi.  Püsküllü, “Kasaplarla ilgili tek tırnaklı et satışı yapıldığı ile ilgili bir duyum üzerine bunu Sakarya İl Tarım Müdürlüğü’nden resmi yazı ile bilgi istedik. Bize bunların teşhir edileceğini ifade ettiler. Firmalar Bakanlığımız tarafından dün bize bildirildi ve bakanlığa ait web sitesinde de ilan edildi. Belediyemiz ancak söz konusu etleri kullanan firmaları bize bildirmesinin ardından gerekli yaptırımlar için harekete geçebilir.
Kesin bilgiye dayanarak kanunların bize verdiği yetkilere istinaden gerekli yasal işlem yapılacaktı. Bizde encümene havale ederek gerekeni yapacağımızdan vatandaşımızın en ufak şüphesi olmasın” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 5 =