Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Platform'dan IŞİD'e eleştiri

'IŞİD ABD’nin kullandığı bir figürandır'

GÜNCEL
Platform'dan IŞİD'e eleştiri

'IŞİD ABD’nin kullandığı bir figürandır'

Sakarya 515. hafta basın açıklamasında, Türk Hükümeti'nin Suriye'deki tarafları masaya oturtmak için inisiyatif alması gerektiği belirtildi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 515. hafta basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi adına Muhammed Emin Duman okudu.

Açıklamada Suruç’taki son saldırı tel’in edilerek IŞİD’in kendisine muhalif tüm unsurları imha etme peşinde olduğuna dikkat çekildi.

Duman, IŞİD’in ABD’nin Ortadoğu’daki emelleri için kullandığı bir figüran olduğunu vurgularken, “Amerika bölgeyi yeniden dizayn etmek adına bölgedeki jandarması olan Suudi Arabistan’ı kullanarak IŞİD’i üretmiştir” ifadelerini kullandı.

PKK’nın Suruç Saldırısı’nı bahane ederek kaotik bir ortam oluşturduğunu belirten Duman, “Suruç’taki vahim katliamı bahane ederek PKK’nın Ceylanpınar’da iki polisi katletmesi, Türkiye’nin değişik yerlerinde dindar bazı insanlara IŞİD bağlantısı gerekçesiyle saldırması ve iki vatandaşı katletmesi gibi olayların hiçbir izahı yoktur. PKK’yı bu katliamlarından dolayı lanetliyoruz" dedi. Doğu ve Güneydoğu'da muhalif seslerin izole edilerek bölgenin kaosa sürüklendiğini dile getiren Duman, tedbir almaması durumunda çıkacak kaosun sorumluluğunun birinci derecede HDP'ye ait olacağının altını çizdi.

Ak Parti Hükümeti’ne de Suriye konusunda uyarılarda bulunan Duman, ABD’nin kendi ürettiği IŞİD canavarını yeniden istediği sınırlara geri çekebilmek için başlattığı uluslararası operasyona Türkiye’nin alet edildiğini söyledi.

Açıklamada son olarak Türkiye’nin Suriye’de Esad yönetimi ile muhalifleri masaya oturtmak için çaba sarf etmesi gerektiği ifade edilerek, “Aksi takdirde Suriye sorunu Türkiye’nin sınırlarını aşarak içimizde onarılması derin yaralar açmaya, istikrarsızlık oluşturmaya, siyasi farklılıkları kavgaya dönüştürmeye, Alevi-Sünni, Kürt-Türk ayrışmasını körüklemeye adaydır" mesajı verildi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 1 =