Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kocaali’ye Arıtma Tesisi Geliyor

Kocaali kanalizasyon hattı tamamlanıyor, sıra arıtma tesisinde

GÜNCEL
Kocaali’ye Arıtma Tesisi Geliyor

Kocaali kanalizasyon hattı tamamlanıyor, sıra arıtma tesisinde

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kocaali ilçesinde başlatılan 43 milyonluk altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, projelendirilen 120 kilometrelik hattın 87 kilometresinin tamamlandığını belirtti. İlçe için bir de müjde veren Rüstem Keleş, “Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi inşasına kısa süre içerisinde başlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, 43 milyonluk Kocaali altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. İlçe için projelendirilen 120 kilometrelik kanalizasyon hattının 87 kilometresinin tamamlandığını ifade eden Rüstem Keleş, “Yaklaşık 43 milyonluk yatırımla Kocaali ilçemize 120 kilometrelik kanalizasyon hattı ve atıksu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İlçenin farklı noktalarında yoğun bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 87 kilometrelik kanalizasyon hattının döşeme işlemi tamamlandı. Terfi merkezi inşaatı da sürüyor” diye konuştu.

Atıksu Sorununa Çözüm
Oluşturulacak entegre altyapı sistemiyle Kocaali’nin doğal güzelliklerinin ve Karadeniz’in korunması yönünde önemli bir adım daha atılacağına vurgu yapan Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzeyini uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak altyapı ağıyla örüyoruz. İlçenin tüm atıksuları yapımını sürdürdüğümüz kanalizasyon hatlarıyla arıtma tesisimize taşınacak. İnşallah kısa süre içerisinde de Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşasına başlayacağız. Atıksular, inşa edilecek arıtma tesisindeki en ileri arıtmanın ardından doğal ortama deşarj edilecek. Yaklaşık 43 milyonluk yatırımımızla hem ilçenin atıksu problemini çözüme kavuşturacağız hem de doğal güzelliklerin, Karadeniz’in korunması yönünde önemli adım daha atmış olacağız. Yatırımımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 4 =