Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Bektaş'tan minibüsçülere son çağrı

GÜNCEL
Bektaş'tan minibüsçülere son çağrı

“Kendi aranızda otobüse dönüşün”
Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş, uzun süredir tartışılan '15 adet kampüs otobüsü ihalesi' öncesi Serdivan-Kampüs hattında çalışan 101 minibüs esnafına teklif sundu. Bektaş, esnafa 'Kendi içinizde otobüse dönüşün' çağrısı yaptı.
 

BÜYÜKŞEHİR UYARMIŞTI
Kampüs şehir merkezi arası çalışan minibüslerin yetersiz olduğu ve bu araçların üniversiteye yakışmadığı yaklaşık 3 yıldır konuşuluyordu. Büyükşehir Belediyesi esnaftan bir değişim talebi gelmeyince kısa bir süre önce konuya el atarak, üniversite ulaşımını sağlamak için 15 yeni otobüs tahsis etti.

TEKLİF SUNMADILAR

 

Büyükşehir Belediyesi Zeki Toçoğlu ise kısa bir süre önce otobüslerin ihalesine 30 Temmuz'da çıkılacağını açıkladı. Serdivan ve Lojmanlar güzergahlarından hatlı minibüslerde yolcu taşıyan 101 esnaf ise bu sistemden büyük ölçüde etkilenecek olmasına rağmen odaya kabul edilebilir bir proje sunmadı.
BEKTAŞ’TAN SON ÇAĞRI
Adapazarı Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş ihaleye öncesi dün konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Orman Park'ta düzenlenen toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı. Başkan Ali Bektaş, 101 minibüs esnafına kendi aralarında otobüse dönüşme teklifinde bulundu.
 

“TEKLİFLER MANTIKLI DEĞİL”
İhale öncesi esnafa çağrı yapan Başkan Bektaş, odaya bugüne kadar konuyla ilgili 2 teklifin geldiğini ancak bunların kabul edilir teklifler olmadığını belirterek, "Kendi içimizde otobüse dönüşelim. Yavaş yavaş dönüşelim. Sistemi biz belirleyelim. Karımızı zararımızı görelim. Bize ihale öncesi 2 teklif geldi biri Yalova biri de şirket olalım teklifi. Ama bu teklifler hayata geçirilebilir mantıklı teklifler değil" şeklinde konuştu.
 

GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Başkan Ali Bektaş, konuyla ilgili yerel basında uzun süredir yazılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Son zamanlarda çok konuşulan 'Kampüs ihalesinde rant var. Otobüsleri alacak kişilerin isimleri belli. Oyun var' iddialarının da yalan olduğunu ifade etti. Erhan

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 2 =