Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sahiller Büyükşehir'le güvende

45 Cankurtaran görev yapıyor

GÜNCEL
Sahiller Büyükşehir'le güvende

45 Cankurtaran görev yapıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde görev yapan cankurtaran ekiplerinin çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.

Kuzey sahillerinde devam eden sahil güvenlik çalışmalarını değerlendiren İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Kaynarca bölgesinde 27, Karasu bölgesinde 989 ve Kocaali bölgesinde ise 85 kişi olmak üzere şuana kadar bin 97 hemşerimizi boğulmaktan kurtardık. Vatandaşlarımızı daha da dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak kıyı emniyeti konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Arancı, yaz sezonunda bugüne kadar toplam bin 97 vatandaşın boğulmaktan kurtarıldığını açıkladı.
Can Kayıpları Yaşanmasın Diye
Arancı, “Kuzey sahillerimizde vatandaşlarımızın huzurlu tatil geçirmeleri için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sahillerde herhangi bir boğulma olayı yaşanmaması için vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor; boğulma vakalarına anında müdahalelerde bulunuyoruz. Sahil şeritlerinde broşürler dağıtıyoruz. Ayrıca kumsala yakın tehlikeli bölgelere de uyarıcı tabelalar yerleştiriyoruz. Can kayıplarının yaşanmaması için disiplinli bir güvenlik koridoru oluşturduğumuzu ifade edebilirim” diye konuştu.
Güvenlik Sağlanıyor
Arancı açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Bir adet zodyak bot ve 7 adet jet ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden 45 cankurtaran personelimiz var. Arkadaşlarımız olası boğulma vakalarına anında müdahale ediyor. Boğulma durumlarına karşı ise 10 kişilik Büyükşehir İtfaiyesi Sualtı Kurtarma Ekibimiz de hazır bulunuyor. Gözetleme kulelerinden vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz ile Kaynarca bölgesinde 27, Karasu bölgesinde 989 ve Kocaali bölgesinde ise 85 kişi olmak üzere şuana kadar bin 97 hemşerimizi boğulmaktan kurtardık.”
Yüzelim Ama Üzmeyelim
“Vatandaşlarımızın sadece yüzme bilmesi yetmiyor. Karadeniz’de dibe çeken akıntıya (RİP) karşı mutlaka duyarlı olmaları gerekiyor. 60 kilometrelik hızı aşabilen bu akıntılara karşı vatandaşlarımızın tabela uyarılarını dikkate almaları gerekiyor. Karadeniz’de ‘Yüzelim ama üzmeyelim’ sloganıyla başladığımız sezonu huzurlu bir şekilde tamamlamak niyetindeyiz. Hemşerilerimizi de daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 9 =