Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sapanca'ya Dev Yatırım

5,5 Milyonluk Yatırım için start verildi

İLÇELER
Sapanca'ya Dev Yatırım

5,5 Milyonluk Yatırım için start verildi

SASKİ, Sapanca’nın yüksek kesimlerine daha bol ve kesintisiz su ulaştıracak Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi’nde yapım çalışmalarına başladı. Rüstem Keleş, “5,5 milyonluk yatırımla 65 kilometre içmesuyu hattı ve iki içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Proje ile entegre olacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin de kısa süre içerisinde ihalesine çıkacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi’nde hat döşeme çalışmalarının başladığını açıkladı. Rüstem Keleş, “Sapanca’ya bağlı Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye ve Fevziye Mahalleleri için hazırladığımız içmesuyu yatırımımızda çalışmalara başladık. Ekiplerimiz, bölge için 65 kilometre içmesuyu hattı ve iki içmesuyu deposu inşa edecek” diye konuştu.

Akçay ile Entegre
Projenin, yapım çalışmalarının sürdüğü Akçay Barajı ile entegre olacağını da belirten Keleş, “Hayata geçirdiğimiz çalışmayla bölgede yağışlı dönemlerde yaşanan bulanıklık ve zaman zaman yaşanan su yetersizliği sorununa kesin çözüm getirmiş olacağız. Uzun yıllar hemşerilerimizin ihtiyacını karşılayacak projemiz aynı zamanda Akçay Barajı ile entegre olacak. Yeni yatırımımızla bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Bölgede yaşayan hemşerilerimizin çeşmelerine birinci sınıf içmesuyu kesintisiz ve bol bir şekilde ulaşacak” dedi.

5,5 Milyonluk Yatırım

65 kilometrelik içmesuyu hattı ve iki içmesuyu deposunun yanı sıra bölgeye kazandırılacak yeni içmesuyu arıtma tesisi için de kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “5,5 milyonluk yatırımla Sapanca’nın yüksek kesimlerindeki mahalleler için 65 kilometrelik içmesuyu hattı ve iki içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Kısa süre içerisinde de bu projemizle entegre olacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin ihalesine çıkacağız. Yeni yatırımlarımızın ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 3 =