Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

İlk Gün Uçamadılar..!

İLÇELER
İlk Gün Uçamadılar..!

Serdivan Belediyesi tarafından bu yıl 10.cusu düzenlenen Uluslararası Serdivan-Kırantepe Yamaç Paraşütü Uçuşları hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

Kırantepe’de düzenlenen açılış programına; Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Kümbet, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Elyıldırım, İlçe Sağlık Müdürü Sevda Gürsel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, twitter hesabından yaptığı paylaşımları tekrar ederek bu yılki etkinliklerin sadece sportif amaçlı yapılacağını söyledi. Alemdar; “Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bu yıl yamaç paraşütü etkinliklerimizde konser ve havai fişek gösterileri iptal edildi. Daha önceki yıllarda festival olarak düzenlediğimiz yamaç paraşütü etkinlikleri bu yıl sadece uçuşlarla sınırlı tutularak sportif amaçlı olacak. Herhangi bir aksaklığın ve kazanın yaşanmaması temennisiyle tüm sporcularımıza 4 gün boyunca gerçekleştirecekleri uçuşlarda başarılar diliyorum” dedi.

10. yıl kapsamında 10 farklı ülkeden 60 sporcunun katıldığı yamaç paraşütü uçuşlarında ilk gün hava muhalefeti nedeniyle uçuşlar yapılamazken, hava şartlarının elvermesi durumunda hafta sonu sporcuların hem bireysel uçuş, hem de etkinliği izlemeye gelen vatandaşlarla birlikte tandem (pilot ve yolcuyla yapılan uçuş) uçuşu yapacakları ifade edildi.
25 Ağustos Salı gününe kadar sürecek uçuşları takip etmek isteyen vatandaşların Serdivan Belediyesi eski hizmet binası önünden saat başı kaldırılacak servislerle uçuş alanına gelebilecekleri belirtildi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 6 =