Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Platformdan 'Barış' Çağrısı

Silahlar Sussun, Yeniden Barış Masası Kurulsun

GÜNCEL
Platformdan 'Barış' Çağrısı

Silahlar Sussun, Yeniden Barış Masası Kurulsun

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 519. hafta açıklamasında çatışma ortamının acilen bitmesi için silahların susması ve sağlıklı bir çözüm geliştirilebilmesi için barış masasının kurulması çağrısı yapıldı

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 519. hafta açıklamasını Diriliş Saati Dergisi adına Muhammed Emin Duman okudu. Mevcut kaotik ortamda gidilecek bir erken seçimde halkın sağlıklı bir tercih yapamayacağına dikkat çekilen açıklamada “Halkımız akan kanın bir an önce durdurulmasını istiyor. Türkiye'nin tüm anneleri evlatlarını kaybetmek istemiyor. İç savaşa dönüşme sinyalleri veren çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyor… Yapılması gereken devrilen barış masasının tekrar kurulması ve sağlıklı bir çözüm sürecinin işletilmeye başlamasıdır. Bu konuda HDP ve siyasi iktidar başta olmak üzere bölgedeki tüm siyasi/sosyal/kültürel yapılara, devlete ve tüm Türkiye halkına büyük görev düşmektedir.” denildi. Çözüm sürecinin yeniden başlatılması için HDP'ye sorumluluk düştüğü belirtilen açıklamada, siyaset ve sivil mücadele kanallarının açık olduğu bir vasatta PKK’nın silaha sarılarak kan dökmesinin hiçbir makul izahı bulunmadığı söylendi. Devlete de siyasi ihtiraslar uğruna şiddetin yeniden ana strateji haline getirilmesinin yanlış olduğu çağrısı yapıldı.

Ekonomik gündemin halkı olumsuz etkilediği belirtilen açıklamada, “Halkımız sorunlu olan ekonomik durumunun daha da kötüleşmesinin ağır bedellerini ödemeye başladı. Dövizdeki aşırı artış ve ülkedeki istikrarsızlık nedeniyle yaşanan ekonomik durgunluk küçük ve orta büyüklükteki esnafı ciddi olarak vurmuş durumda. Sebze, meyve, et, süt ürünleri gibi temel ihtiyaç maddelerindeki enflasyonun çok üstünde seyreden artış, dar gelirli kesimlerde geçim sıkıntısını had safhaya çıkardı. Kişi başına milli gelir 10.500 Dolar'dan 8700 Dolar'a kadar gerilemiş durumda. Yani ciddi bir fakirleşme söz konusu... Bu ülkenin işçi, memur, esnaf tüm emekçileri zor durumdadır. Emekçilerin reel gelirlerinin artması, emekçiler üzerindeki vergi yükünün azalması için siyasi iradenin harekete geçmesi gereklidir… Hükümetin kimi seküler kimi dindar görünümlü zengin mutlu azınlığın üzerinden kalkınma hesabı yapmayı bırakıp, bu ülkenin yoksul çoğunluğunu oluşturan emekçilerin daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlayacak adil bir gelir bölüşümü üzerine yoğunlaşması zorunludur. Adaletin olmadığı bir zeminde halkın iktidarından bahsedilemez.” denildi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 5 =