Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Özkoç'tan esnaf ziyareti

"Hükmetmeye değil, özgürlük getirmeye talibiz"

SİYASET
Özkoç'tan esnaf ziyareti

"Hükmetmeye değil, özgürlük getirmeye talibiz"

CHP Milletvekili Adayları Engin Özkoç, Hüseyin Avni Şahin, Ayhan Bal, Ayşe Kılıç ve İlker Yılmaz, dün Arifiye Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, Arifiye İlçe Başkanı Kemal Örge ve parti yöneticilerinin yer aldığı ziyarette, esnafla ve çalışanlarla biraraya gelindi.

 

Burada işçilerle sohbeti sırasında ülkenin en fazla birlik, beraberlik ve özgürlüğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özkoç, özetle şunları söyledi:

“Şimdi seçimlere gidiyoruz. Sizler sizi temsil eden siyasi partilere özgürce oy vermek istiyorsanız, 4 parti arasında tercihe zorlanmak istemiyorsanız, özgürlük için direnişin adresi CHP’dir.

Bakın bizi beğenmeyebilirsiniz, kızabilir, eleştirebilirsiniz, ancak şunu bilin; bu ülkede istediğinizi eleştirebilmenin, kendi fikirlerinizi söyleyebilmenin, hesap sorabilmenin, 4 partiye değil istediğiniz partiye oy verebilmenin tek yolu CHP. Bugün önümüzde özgürlük vadeden başka bir seçenek yok, barış, huzur ve refahın başka alternatifi yok. CHP bugünün Türkiye’sinde artık bir gereklilik haline gelmiştir.

Size söz veriyoruz ve verdiğimiz sözümüzü de takvime bağlıyoruz; ilk 100 gün içinde siyasi ahlak yasası çıkarılacak ve Meclis’te kesin hesap komisyonu kurulacak. Birinci yılın sonunda da yüzde 10 seçim barajı kalkmış olacak. Bu iddiayı ortaya koyan, bunları dert sayan tek siyasi parti CHP’dir.

“BİR YILDA NELERİN DEĞİŞEBİLDİĞİNİ  GÖRECEKSİNİZ”

Başka neleri mi dert ediniyoruz? Nelerin mi sözünü veriyoruz? Bakın ilk 100 gün içinde emeklilerimize birer maaş ikramiye ve aile sigortasıyla ilgili düzenlemeler yapılacak, kredi kartı borç faizlerinin yüzde 80’i silinecek, kamuda taşeron işçiler kadroya alınacak, öğrenim kredisi borçları çocuklar iş buluncaya kadar ertelenecek, passolig kaldırılacak.

Birinci yılın sonunda ise Türkiye, şöyle bir ülkeye dönüşecek; Asgari ücret 1500 liraya çıkacak. Çiftçi mazotu 1 lira 80 kuruştan alacak. Yurt sorunu bitmiş olacak. KOBİ’ler ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar faizsiz krediye kavuşacak. Orman köylüsü sigortalı olacak. Sanayiciye sektörel teşvik uygulaması getirilecek. Halkımız, yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasıyla seçim özgürlüğünü elde edecek.

İşte biz böyle bir ülke yaratabilmek için sizden yetki istiyoruz. Sadece bir yıl içinde nelerin değişebildiğini, ülkenin nasıl başkalaştığını, rahatladığını göreceksiniz. Tüm mesele neye hizmet ettiğiniz… biz tüm gücümüzü, kaynağımızı, önceliğimizi halkımıza vereceğiz. Birlikte çalışacak, birlikte kazanacak, birlikte zenginleşeceğiz.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 5 =