Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Bakan Güllüce Kentsel Dönüşümü inceledi

İLÇELER
Bakan Güllüce Kentsel Dönüşümü inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erenler Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap inşaatlarını inceledi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı Güllüce’nin Sakarya programı boyunca Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Alyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz ve Erenler Belediye Başkan Yardımcıları Muhammet Kıratlı ile Ali Akdeniz eşlik ettiler.
“Hedef 2019’da bitirmek”
Kentsel dönüşüm alanında yapılan daireleri gezdikten sonra Bakan Güllüce ve Başkan Öztürk birer açıklamna yaparak dönüşümün durumu hakkında bilgi paylaştılar.
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk; “Kentsel Dönüşümü ilk başlatan Belediye olmanın gurununu yaşıyoruz. 8 ay gibi kısa bir sürede inşaatlarımızın geldiği durum ortada.  Çevre ve Şehircilik Bakanımızın inanılmaz katkıları oldu. Bir aksilik olmazsa şartname 18 ay olmasına rağmen biz 12 aylık bir süre içerisinde blokların tamamını teslim almış olacağız. Bunun dışında şuanda hem 1071 konutluk projemizin görüşmeleri devam ediyor. Ayrıca bununla beraber roman vatandaşlarımıza özgü konutların da ihalesine inşallah yılbaşından önce çıkmış olacağız.  Proje genelinde 666 dönümlük alan içinde toplam 4 bin konut ve işyerleri üreteceğiz. Hedefimiz 2019’a kadar projenin tamamını bitirmiş olmak. Herşey oldukça iyi gidiyor. Vatandaşımız çalışmalarımızdan memnun” dedi.

“Proje hızı beklediğimizden çok iyi”
Öztürk’ten sonra bir açıklama da Bakan İdris Güllüce yaptı. Bakan Güllüce ‘Projenin gerçekleşeme hızından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bakanlığımızdaki bürokrat arkadaşlarında Erenler Belediyesine çok özel destekleri oldu. Bakanlığımız çalışanları ve Erenler Belediye Başkanımıza kısa bir sürede projeyi bu hale getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Proje, benim de beklediğimden daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Türkiye Genelinde Kentsel Dönüşümü çok yerde yapıyoruz ama burası çok hızlı hareket etti. “ dedi.

Belediye’yi de ziyaret etti!
Kenstsel dönüşüm alanı ziyaretinin ardınan Erenler Belediyesini de ziyaret eden Bakan İdris Güllüce Burada projenin diğer aşamaları ile ilgili detaylı bir değerlendirme yaptı. Başkan Öztürk’ü bir kez daha tebrik eden Güllüce çalışmalarında başarı diledi. Başkan Cavit Öztürk’te Bakan Güllüce’nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ettikten sonra Bakan Güllüce’ye günün anısıan bir tablo hediye etti.
Bakan Güllüce daha sonra Sakarya dışındaki programına katılmak üzere şehirden ayrıldı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 6 =