Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Yola çıktı geliyor!

GÜNCEL
Yola çıktı geliyor!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü pilotluğu yapan 29 yaşındaki Yavuz Aslan Lösemili çocuklar için “bir adam bin adım” projesi çerçevesinde Fethiye’den İstanbul’a bin kilometrelik mesafeye yürümeye başladı.
  

LÖSEV için farkındalık yaratmak amacıyla Fethiye Şehitler anıtı önünden 40 günde İstanbul’da olmak üzere yürüyerek yola çıkan Yavuz Aslan çadır konaklama ile dışarıdan yemek almaksızın bin kilometrelik yolu  tamamlamak istiyor. Fethiye’den çıktığı yürüyüşte Akyaka, Akbük, Ören, Milas, Yatağan, Aydın, Söke, İzmir, Manisa, Soma, Bergama, Ayvalık, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da konaklamayı planlayan Yavuz Aslan yürüyüşü İstanbul Beşiktaş’ta eski İnönü stadı önünde bitirecek. Fethiye şehitler anıtı önünde birkaç arkadaşının uğurladığı Yavuz Aslan bu arkadaşlarıyla selfie çektikten sonra yürüyüşe başladı. Fethiye’de 9 yıldan bu yana yamaç paraşütü pilotluğu yaptığını söyleyen Yavuz Aslan Bu organizasyonu Türkiye’deki lösemili kardeşlerimizin yaşadığı maddi ve manevi sıkıntılara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için başladığını söyledi. Yavuz Aslan  Fethiye şehitler anıtı önünden İstanbula kadar  tek başıma yaklaşık bin km yol yürüyeceğim  Bu yolculuk sırasında çadır kamp yapacağım. Gece çadırda kalacağım kendi yemeğimi pişireceğim. Dışardan herhangi bir maddi manevi destek almayacağım. Tek başıma burdan  İstanbula bin kmyi 40 günde  yürümeyi planlıyorum” dedi.
 

“İNSANLARIN YÜREĞİNE DOKUNMUŞ OLURUM”
Yavuz Aslan; “Projenin adı “bir adam bin adım” diyerek “Lösemili olan herhangi bir yakınım yok. Fakat illa bu tarz şeylere duyarlı olmak için yakınızdaki birinin hasta olmasına ve birisinin bu sıkıntıyı çekmesine  gerek yok. Başkalarının çektiği sıkıntıları da anlıyor olabilmek lazım. Türkiye’de ne yazık ki bu tarz sosyal sorumluluk projelerine destek verilmiyor. Sadece insanlar bunları basından gördükleri zaman iç çekip ah ediyorlar. Üzülüyorlar ama onun dışında kimse elini taşın altına koymaya çalışmıyor. Umarım gerçekleştirdiğim proje sonunda insanların yüreğine bir şekilde dokunmuş olurum. Ve onlarda artık ellerini   taşın altına koymaları gerektiğini anlarlar. Küçükte olsa gönlünden kopan bağışları lösemili çocuklar adına yaparlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 7 =