Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

MTTB'den tepki yürüyüşü

GÜNCEL
MTTB'den tepki yürüyüşü

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Teşkilatı, Türkmen Dağında yaşanan olaylar üzerine bir basın açıklaması yaptı.
Çark Caddesinde yapılan açıklamaya MTTB’nin yanı sıra bazı STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Grup adına açıklamayı Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkan Yardımcısı Muhammed Talha İbil yaptı.
Şerefiye Camii önünde yapılan basın açıklaması şu şekilde;
Değerli Basın Mensupları,
Bilindiği üzere, Türkmen Dağı ve çevresi emperyalist, zalim Rusya ve kuklası Esed güçleri tarafından ölçüsüz ve hiçbir açıklaması olmayan saldırılara maruz kalmaktadır.
Komünizm döneminde Orta Asya’da yaptığı zulümler ve hak ihlalleri unutulmayan Rusya: Suriye’de de şer cephesinin başını çekmektedir. Yakıp yıkan, insanı ve insaniyeti unutan, medeniyet değerlerinden bi haber Esed diktatörüne yüzsüzce destek vermektedir.
Rusya, Batı dünyasından kovulmasının ve tarih sahnesinde uzun süredir yer alamamasının acısını, masum ve mazlum Müslüman Türkmenlerden çıkarmak istiyor.
Unutulmasın ki, Rusya ve kuklası Esed’in karşısında korkusuzca duran Türkmen mücahidler sırtını iki bin yıllık Türk tarihine ve bir buçuk milyar müslümana yaslamaktadır. Türkiye’den Doğu Türkistan’a kadar geniş bir coğrafyadan güç kazanmaktadır.
Suriye’de uzun süredir devam eden katliam ve soy kırımların sorumluluğu; yalnızca katil Esed’in değil, despot Putin’in de üzerindedir.
Rusya Devleti siyasi ve ekonomik çıkarları için açık açık katliam yapmaktadır. Dün Afganistan’dan yediği tokadın acısını Bayırbucak’tan çıkarma çabasındadır.
Kendi ülkesinde çözemediği sorunları mazlum kanı ile kapatmak istemektedir.
Bugün burada yalnızca Milli Türk Talebe Birliği ya da Türkiye adına değil; Arakan’dan Filistin’e, Laos’tan Şili’ye kadar tüm mastazaflar adına bu zulme dur demek ve Rusya denilen sözde devlete; Zalimlere destek veren de onlar gibidir demek için bir araya geldik.
Rus halkına da buradan çağrıda bulunuyoruz. Ülkenizin zalimane tutumuna göz yummayın!
Putin ve gölgesi Esed’in alçaklıklarına ve işgal politikasına direnin.
Ey Putin, Bayırbucak ne iki günlük Ukrayna’dır ne de karşındaki mücahidler tek başlarınadırlar.
Türkmen mücahidlerin direnişi ve Allah’ın inayetiyle zafer muhakkak inanların olacaktır.
Öte yandan Bangladeş Yüksek Mahkemesi tarafından Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid hakkında verilen idam kararı ile infaz edildi. Şehadeti mübarek olsun. Bir şehid daha kazandık
“De ki: Ey kafirler yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 1 =