Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

TÜBİTAK Proje Yarışmasına İddialı Hazırlanıyorlar

Arifiye Tren İstasyonu üzerine araştırma projesi tasarladılar

GÜNCEL
TÜBİTAK Proje Yarışmasına İddialı Hazırlanıyorlar

Arifiye Tren İstasyonu üzerine araştırma projesi tasarladılar

Sakarya’nın tek proje okulu olan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, bu yıl kırk yedincisi düzenlenecek olan TÜBİTAK Proje Yarışmasına dikkat çekici projelerle hazırlanıyorlar.

Yayla Turizmi
Yarışmaya Coğrafya dalından katılacak olan dokuzuncu sınıf öğrencisi Fatma Şen; öğretmeni Ahmet Kaim gözetiminde yaylada yapılan yanlış turizmin önüne geçilmesini ve bunun yerine düzgün ve sürdürülebilir turizm yapılmasını amaçlayan bir proje hazırlıyor. Projenin kapsadığı sorunları gözlemleyebilmek amacıyla öğrencimiz, Karagöl Yaylası’na giderek, oradaki yayla halkı ile sohbet etti ve gözlemlerde bulundu. Öğrencimiz bu proje çalışmasında Sakarya Üniversitesi Coğrafya bölümünden Yrd. Doç. Dr. Muhammet Kaçmaz, Sakarya Orman Müdürlüğü Makine ve İkmal Şube Müdürü Yüksel Şavak gibi önemli görevlerdeki birçok isimden destek aldı.

Arifiye Tren İstasyonu
TÜBİTAK yarışmasına Coğrafya dalından katılacak dokuzuncu sınıf öğrencilerinden Esma Özdemir ve Zehra Duran da öğretmenleri Ahmet Kaim danışmanlığında şehrimiz için büyük bir öneme sahip olan Arifiye Tren İstasyonu üzerine bir araştırma projesi tasarladılar. Öğrenciler bu proje ile istasyonun kullanım işlevselliğini ve istasyonun yakınında bulunan sanayi bölgesinin yerleşimi kendine çekmesi ile birlikte tren istasyonunun kullanımını ne yönde etkilediğini araştırıyor. Halkla yaptıkları anketler ile sıkıntıları da gün yüzüne çıkaran öğrenciler hedeflenen faydaya nasıl ulaşılabileceği üzerine de çözümler arıyor. Projeleri için Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Üniversitesi Coğrafya bölümünden Yrd. Doç Dr. Muhammet Kaçmaz gibi isimlerle de fikir alışverişinde bulunan öğrenciler projeleri üzerine araştırma yapmaya devam ediyor.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 9 =