Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Diyanet Yeni Projesini Serdivan’da Hayata Geçirdi

Başkan Alemdar görme engelliler kursunu ziyaret etti

GÜNCEL
Diyanet Yeni Projesini Serdivan’da Hayata Geçirdi

Başkan Alemdar görme engelliler kursunu ziyaret etti

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Serdivan 32 Evler Mahallesi’ndeki görme engelliler kursunu ziyaret etti.

Başkan Alemdar; Müftülük, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği kursta görme engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiği kursta, Sakarya’nın farklı yerlerinden gelen ve eğitim gören 6-40 yaş arası 13 görme engelli kursiyer, okuma yazma eğitiminin yanı sıra el becerisi, bilgisayar ve din eğitimi de alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk olarak Serdivan’da hayata geçirdiği projede öğrenciler, alanında özel eğitim alan usta öğreticiler nezaretinde Braille alfabesi (görme engelli alfabesi) ile Kuran-ı Kerim okumayı öğreniyor. Teknolojinin de gerisinde kalmayan öğrenciler bilgisayar derslerini ise yine kendileri gibi görme engelli olan Sakarya Üniversitesi Bilişim Dairesi Uzmanı İbrahim Bingül’den alıyor. Halk Eğitim Müdürlüğü ise kursiyerlere el becerileri noktasında destek oluyor.

Ziyaret esnasında görme engelli küçük bir öğrencinin okuduğu şiirle duygulanan Yusuf Alemdar, “Ülkemizde engelli vatandaşlarımız için her alanda önemli aşamalar kat edildi, edilmeye de devam ediliyor. Onların hayatlarına dokunabilmek ve engelleri birlikte kaldırabilmek adına Türkiye’de bir ilki ilçemizde gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal projeler ile hayatın içerisinde yer almaya, birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu noktada biz de üzerimize düşen her sorumluluğu seve seve yerine getirmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 6 =