Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

TEOG’da Tercih Başvuruları Başlıyor

Kayıtlar 15 - 25 Temmuz arası

GÜNCEL
TEOG’da Tercih Başvuruları Başlıyor

Kayıtlar 15 - 25 Temmuz arası

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirme puanları ve lise taban puanları sonuçlarının açıklanmasından sonra sıra TEOG okul tercihlerinin yapılmasına geldi. TEOG Okul tercihleri 15 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 25 Temmuz'a kadar devam edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, TEOG tercih başvurularının sağlıklı bir şekilde yapılması için ilimiz genelinde tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti. TEOG tercihinde bulunacak öğrencilerin velilerinin mesaj yoluyla bilgilendirildiğini belirten Kuntoğlu; 16 ilçemizde öğrenci ve velilere her türlü desteğin verileceği 35 TEOG Tercih Danışmanlığı Bürosu kurulduğunu ifade etti. Adapazarı İlçesinde 8, Erenler ve Serdivan’da 4’er, Hendek’te 5, Akyazı ve Pamukova’da 2’şer, diğer ilçelerde 1’er olmak üzere toplam 35 TEOG Tercih Danışmanlığı Bürosunda 94 uzman eğitimcinin görev yapacağını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,15-25 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapacak tüm öğrencilere aldıkları TEOG puanlarına göre istedikleri en iyi liseye girebilme yolunda başarılar diledi.

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
Ortaokul 8.sınıf öğrencileri, Lise Eğitimleri için 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapacakları tercih başvurularında en fazla 25 okul tercihinde bulunacak. TEOG Sınavından almış oldukları puanlar ve YEP Yüzdelik dilimlerine göre gitmek istedikleri okulları tercih edecekler.

TEOG puanları ve YEP Yüzdelik dilimlerinin esas alınacağı yerleştirme işlemleri için başvurular 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecek. Tercih yapabilmek için açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecek. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacak. Onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecek. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacak.

30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler ise tercihte bulunamayacak. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak.

NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri 3 dönemde yapılacak. 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak olan nakil başvurusu 3 tercihle olacak. Nakil işlemleri, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda yapılacak.

1.Nakil sonuçlarının açıklanması 19 Ağustos 2016
2.Nakil sonuçlarının açıklanması 26 Ağustos 2016
3.Nakil sonuçlarının açıklanması 05 Eylül 2016
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 1 =