Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Bu okulda mülteciler olacak

Yeni eğitim döneminde açılıyor

GÜNCEL
Bu okulda mülteciler olacak

Yeni eğitim döneminde açılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman’da mülteci çocukların eğitimlerinde kullanılacak okul projesinde incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Recep Ören’in de hazır bulunduğu incelemede Başkan Toçoğlu, yetkililerden projede gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı. Başkan Toçoğlu daha sonra merkezin işleyişinin nasıl olacağı konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ören ile bir görüşme yaptı.
Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Kısa süre öncede kurmaylarımızla birlikte merkezimizi incelemiş, bu eğitim kurumunun yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçeceğini duyurmuştuk. Şimdi de okulumuzu incelemek ve işleyişi ile ilgili istişarede bulunmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu ile bir araya geldik. Görüşmede de ifade ettim: Türkiye’ye örnek bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Projemize verdikleri desteklerden dolayı Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH ve KADEM’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçici Eğitim Merkezimizde şehrimizde bulunan mülteci kardeşlerimizin çocuklarına eğitimler sunulacak. Mülteci çocuklar burada alacakları eğitimlerle sosyal hayata entegre olacaklar. Toplumumuzu daha iyi tanıyacaklar, dilimizi öğrenecekler, kültürümüzü keşfedecekler. Sığınmacı kardeşlerimize olan tarihi sorumluğumuzu yerine getirmiş olacağız. Sakarya sığınmacılarla dayanışma konusunda çok önemli bir örneklik teşkil ediyor. Bunun yanında SAMEK de bölgede yaşayan hemşerilerimize bu okul projemiz vesilesiyle hizmet sunacak. Okulun işleyişiyle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çalışma yapıyor. Kısa süre içerisinde kendileri bu konuda gerekli açıklamayı yapacaktır. Alanında uzman eğitmenler merkezimizde görev alacaklar. Herşey tam da istediğimiz gibi ilerliyor” dedi.
Başkan Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı; “Yüklenici firma Ağustos ayının sonunda çalışmalarını tamamlayacak. Daha sonra okulumuz için gerekli olan tüm ekipmanları yerleştireceğiz. Diğer gerekliliklerin de yerine getirilmesiyle birlikte merkezimiz son halini alacak. İnşallah mülteci çocukların burada sosyal hayata entegre olmaları konusunda aldıkları eğitimler faydalı olacaktır. Önemli olan mülteci kardeşlerimizin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleridir. Onların sosyal yaşama uyum sağlamaları hususuna ayrı bir önem vermekteyiz. Sakarya bu alanda üzerine düşeni belediyeleri, STK’ları ve vatandaşlarıyla yerine getiriyor. Çalışmalarımız devam edecek.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 8 =