Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sahil onlara emanet

Bin 240 kişiyi boğulmaktan kurtardılar

GÜNCEL
Sahil onlara emanet

Bin 240 kişiyi boğulmaktan kurtardılar

Karadeniz sahillerinde devam eden sahil güvenlik çalışmalarını değerlendiren İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Haziran ayında 76, Temmuz ayında 768 ve 18 Ağustos Cuma gününe kadar da 490 kişi olmak üzere toplamda bin 240 hemşerimizi boğulmaktan kurtardık. Bundan sonraki süreçte yine aynı şekilde 52 kilometrelik sahil şeridinde vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde görev yapan cankurtaran ekiplerinin çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini aktardı. Büyükşehir Belediyesi olarak 52 kilometrelik sahil şeridinde ciddi bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Ayhan Orhan Arancı, şimdiye kadar bin 240 vatandaşın boğulmaktan kurtarıldığını açıkladı.
Arancı, “Kuzey sahillerinde cankurtaran hizmetimiz 18 Haziran Cumartesi gününden itibaren aralıksız olarak devam ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçirmiştik. Bu yıl yine aynı ciddiyet ve kararlılıkla ekiplerimiz işlerinin başındalar. Bu konuda gerekli bilgilendirme broşürlerini de sahillerimizde dağıtıyoruz. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması adına vatandaşlarımızın çalışan personelimizin ikazlarına uymalarının çok önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Arancı açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “46 kişilik ekibimiz; 26 gözetleme kulesi, 7 jet ski ve 1 Zodyak bot ile her gün 09.00 - 19.00 saatleri arasında güvenliği sağlamak için sahillerde yer alıyor. Personellerimiz olası boğulma vakalarına anında müdelede bulunuyor. Gözetleme kulelerinden de arkadaşlarımız hazır bulunuyor. Bu kapsamda Haziran ayında 76, Temmuz ayında 768 ve 18 Ağustos Cuma gününe kadar da 490 kişi olmak üzere toplamda bin 240 hemşerimizi boğulmaktan kurtardık. Üzülerek belirtmeliyim ki Karasu’da ve Kocaali’de birer kardeşimizi kaybettik.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 1 =