Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Yapım Protokolü İmzalandı

Sakarya’nın Yeni Hali Başlıyor

GÜNCEL
Yapım Protokolü İmzalandı

Sakarya’nın Yeni Hali Başlıyor

Hal Kompleksi’nde yapım protokolü gerçekleştirildi. Hal esnafı adına konuşan Tahsin Çuhadar, yer tesliminin ardından derhal çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Başkan Toçoğlu ise; “İnşallah kısa süre içerisinde yeni hal kompleksine kavuşuruz. Daha ferah ve rahat bir ortamda hem şehrimize hem de bölgemize beraberce hizmet edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Hal İşletmeciliği İnşaat Tic. Anonim Şirketi işbirliği ile  Arifiye ilçesi Kirazca Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi’nin yapım protokolü imzalandı. Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, Sakarya Hal İşletmeciliği İnşaat Tic. Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar ve şirket ortakları katıldı.

96 Bin Metrekare Alan
Sakarya Hal İşletmeciliği İnşaat Tic. Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar, “Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi’nin yapım ihalesi kısa süre önce şirketimiz tarafından alınmıştı. Yer tesliminin hemen ardından çalışmalarımıza başlayacağız. Bir yıl içerisinde de çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Yeni kompleksin bölgenin en istikrarlı ve canlı hali olacağını düşünüyoruz. Toplam 96 bin metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz tesiste 40 bin metrekare kapalı alan yer alacak. 80 adet işyeri yeni halimizde hizmet sunacak. Burada hijyen ve sağlık konusu da çok önemli bir yer tutacak. İnşallah hale ulaşılabilirlik konusunda da hiçbir sorun yaşanmayacak. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Esnaf İşbirliği İle Hareket
Hal esnafı ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere Büyükşehir Yasası’ndan sonra hal kanunu değişti. Bu gelişmelerden hareketle yeni bir sebze ve meyve hali inşası için girişimlere başlamıştık. Kamuoyunda da görüldüğü gibi kısa süre önce tesisin yapım ihalesini gerçekleştirdik. Burada önemli bir şeyi ifade etmek istiyorum: Bu süreçte esnafımızla birlikte çalıştık. Esnafımızın da bizlerle birlikte hareket etmesi bizleri ayrıca memnun etti. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bölgeye Hizmet Sunacak
Yeni halin bölgede önemli bir yeri olacağını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Toptan Sebze ve Meyve Hal Kompleksi’nin yeni bir yerde kaliteli hizmet sunmasını çok önemli buluyorduk. Bu anlamda bölge esnafımızla da hep iletişim halinde olduk. Önceliğimiz hal esnafının bu işin içerisinde olmasıydı. Hep birlikte çalıştık. İnşallah kısa süre içerisinde yeni hal kompleksine kavuşuruz. Daha ferah ve rahat bir ortamda hem şehrimize hem de bölgemize beraberce hizmet edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha hayrlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından hal protokolü imzalandı. Hal esnafı daha sonra Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ve Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan nezaretinde projenin hayata geçirileceği Arifiye Kirazca Mahallesi’ndeki alanı gezdi.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 8 =