Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kongre Merkezi İçin Büyük Adım

GÜNCEL
Kongre Merkezi İçin Büyük Adım

Büyükşehir Meclisi 19 Eylül Pazartesi günü toplanıyor. Meclis toplantısında şehrin merakla beklediği Kongre Merkezi için AFA’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devri görüşülecek. Devrin gerçekleşmesinin ardından ise AFA’nın kısa süre içerisinde yıkılması bekleniyor. Ayrıca Yeni Camii Bulvarı ve Demokrasi Meydanı’nında yapılacak isim değişiklikleri de meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 19 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda, saat 14.00’da başlayacak oturumda 82 gündem maddesi meclis üyelerinin oylarına sunulacak. Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin görüşüleceği toplantıda; Yeni Camii Bulvarı’nın isminin ’15 Temmuz Bulvarı’ ve Kent Meydanı’nın da ‘Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirilmesi meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

AFA’nın Devri Gerçekleşiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun kısa süre önce şehre müjdesini verdiği Kongre Merkezi için yer tahsisi meclis üyelerince görüşülecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi Eylül Meclisinde alınacak karar ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek, süreç resmen başlamış olacak. Devrin gerçekleşmesinin ardından ise AFA’nın kısa süre içerisinde yıkılması bekleniyor. Şehrin merakla beklediği Kültür ve Kongre Merkezi Projesi’nde bin kişilik salon, 450 kişilik diğer salon, fuaye alanları ve sergi salonları yer alacak.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 8 =