Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Toçoğlu: “Kültür-sanat yatırımları artarak devam edecek”

GÜNCEL
Toçoğlu: “Kültür-sanat yatırımları artarak devam edecek”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TRT Avaz canlı yayınında şehirde hayata geçirilen kültür sanat yatırımlarını değerlendirdi. 
  Sakarya Büyükşehir Belediye BaşkanI Zeki Toçoğlu konuşmasında, “Kültür sanat alanında önemli yatırımları hayata geçirirken; şehrimizde bulunan çeşitli STK’larla da işbirliği içerisinde etkinlikler düzenliyoruz. Kültür sanat alanına yeni bir soluk getirirken tüm paydaş kurumların zenginlik ve beklentilerini sürece dahil ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür-sanat alanında kapasitemizi bilerek hareket ediyoruz. ‘Sakarya Anadolu’nun kültür ve sanat başkentidir’ diyerek yola çıktığımız bu anlayışı hala sürdürmekteyiz. Bu anlayışımız çerçevesinde yeni kültür-sanat yatırımlarını şehrimizle buluşturduk. Atıl durumda olan, kullanılmayan yapıları birer sanat merkezine dönüştürdük. Şehir merkezinde Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait atıl durumdaki siloları yıkarak bu alana şehrin ilk sanat merkezini kazandırdık. Yine şehir merkezinde bulunan ve kullanılmayan fabrika yapılarının bulunduğu alana Ziya Taşkent Konser Salonu ve Sakarya Sanat Galerisini kazandırdık. Galeri içerisinde geleneksel sanatlar alanında ihtisaslaşmak isteyen hemşerilerimiz için çok güzel bir İhtisas Merkezi inşa ettik. Bu merkezimiz hem müze hem eğitim birlikteliği olması dolayısıyla Türkiye’de önemli bir konumdadır. Kısacası atıl durumdaki yapıları aslına uygun restore ediyor, bu alanları birer kültür-sanat merkezi haline getiriyoruz.Bunun yanı sıra her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kültür-sanat etkinliklerimiz var. Hayata geçirdiğimiz bu merkezlerde birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Klasik müzik ve Türk Sanat Müziği konserleri, tiyatrolar, konserler, sergiler, paneller, söyleşi ve imza günleri ve daha birçok etkinlik kültür-sanat dostlarıyla buluşuyor. Atölye çalışmalarımız ve SAMEK kurslarımıza binlerce hemşerimiz katılıyor. Sadece etkinlik düzenlemiyor aynı zamanda yeni sanatçıların yetiştirilmesine hizmet edecek adımlar atmak için azami bir çaba ortaya koyuyoruz” dedi.
  Yeni yapılacak Kongre Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Toçoğlu, “Kongre Merkezi Projemiz Avrupa ve Dünya’daki örnekleri incelenerek hayata geçirilecek bir projedir. Ekibimiz Avrupa’da muadil olan tüm yapıları incelediler. Her gün Sakaryalıların sanata ve sanatçıya gösterdikleri ilgi bize de yeni mekanlar inşa etme zorunluluğu getiriyor. Daha önce Bakanlığa ait olan Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi tarafımıza tahsis edildi, burada dünyada örnekleri olan bir projeyi inşa edeceğiz. Bin 500 kişilik salon, 450 kişilik salon diğer salon, sergi salonları, fuaye ve kafeteryalarıyla hem Sakarya hem de bölgeye hitap edecek bir Kongre Merkezi’ni şehre kazandıracağız. İfade ettiğim gibi şehrimizde bulunan ve şehir tarihi açısından önemli yeri olan yapıları tekrardan şehre kazandırmak konusunu çok önemsiyoruz. Bu kapsamda son olarak Tarihi Alicanlar Konağı için de proje hazırlıklarımız var. İnşallah bu konağımızı da kültür-sanat faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bir merkez olarak Sakaryamıza kazandıracağız. Biz belediyeciliği yol, su ve altyapı gibi birincil hizmetlerin çok ötesine taşımış bir şehiriz. Sakarya’da şiirin, romanın, tiyatronun, sinemanın, sanatın, estetiğin konuşulduğu birçok kavşak inşa ettik. Sanatsal hazza ulaşılan birçok yeni merkez ve çeşitli eğitim faaliyetini şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 9 =