Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Vatandaş Talep etti,

Serdivan Belediyesi Yerine Getirdi

GÜNCEL
Vatandaş Talep etti,

Serdivan Belediyesi Yerine Getirdi

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Serdivan Belediyesi Aralık ayında açtığı “Dikiş Makinesi Operatörlüğü” kursunu tekrar açtı.

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Aralık ayında açılan kurstan mezun olan kursiyerlerin kurs bitiminde MEB onaylı sertifikalarını aldıkları ve sektörde hemen işe başladıkları ifade edilirken, bir önceki dönem mezun olan katılımcıların sektörde hemen işe başlamalarının kendini yetiştirmek ve hizmet sektöründe çalışmak isteyen diğer vatandaşları da motive ettiği, bu bağlamda belediyeye iletilen taleplerin de İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile süratle değerlendirilerek “Dikiş Makinesi Operatörlüğü” kursunun tekrar açıldığı belirtildi.
 

Sektöre Kalifiye Personel

Eski Yazlık Belediyesi Hizmet Binasında verilen “Dikiş Makinesi Operatörlüğü” kursunda kursiyerler teorik eğitimlerin yanı sıra dikiş teknikleri, ölçü alma ve kalıp çıkarma konularında uygulama da yapabilecek. Hafta içi 8-13 ve 13-18 saatleri arasında 2 kur olarak düzenlenen ve yaklaşık iki ay sürecek olan kurs 16-35 yaş arası 30 katılımcıdan oluşuyor.
 

İŞ-KUR İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primlerini Ödeyecek
Kursiyerlere eğitimlere katıldıkları her iş günü için İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından 20 TL cep harçlığı verilirken, ayrıca eğitim süresince kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından ödenecek.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 9 =