Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Bir saldırı da Yenikent’te

ASAYİŞ
Bir saldırı da Yenikent’te

Yenikent devlet hastanesi radyoloji servisinde çalışan bir görevli hasta yakını tarafından saldırıya uğradı.

SALDIRI
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı İrfan Korkmaz, “Röntgen için başvuran hastanın erkek arkadaşı sözde sarkıntılık ettiği gerekçesi ile arkadaşımıza saldırmış ve burnunu kırmıştır. İnsanlıktan nasibini almamış bu canavarı şiddetle kınıyoruz, unutmasın ki o sağlık çalışanı onun yakını ve tüm diğer hastaların sağlığına kavuşması adına canla başla mücadele etmektedir. Sakarya’da bugüne kadar arkadaşlarımıza saldıranların ceza aldıklarını duymadım. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın can güvenliği yoktur” dedi.
ŞİDDET

Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı Şiddet olaylarının çözüm bulunması için daha ne gibi olayların yaşanmasını bekleniyor merak ediyoruz. İlla ölümlerin olması mı gerekiyor illa sakatlıkların yaşanması mı gerekiyor. Bir an önce caydırıcı tedbirlerin hayata geçmesini talep ediyor ve sağlık çalışanının güvenlik güçleri eşliğinde sağlık hizmeti vermesi gerektiğini söylüyorum.  Yenikent devlet hastanesinde çalışan arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyı yapanın yargıdan en ağır cezayı almasını umudunu taşıyorum.”

GEÇMİŞ OLSUN
Korkmaz son olarak şunları kaydetti: “Radyoloji çalışanı arkadaşımıza geçmiş olsun der, Türk Sağlık-Sen olarak sonuna kadar yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın duyarlı olup, her türlü zorluğa rağmen her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile sağlık hizmeti sunan, yeri geldiğinde canıyla bedeller ödeyen sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını diliyorum.”

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 7 =