Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Stad ve hastane inşaatını inceledi

Toki Başkanı Sakarya'da incelemerde bulundu

GÜNCEL
Stad ve hastane inşaatını inceledi

Toki Başkanı Sakarya'da incelemerde bulundu

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan,  TOKİ şantiyelerinde başladığı saha incelemelerini Sakarya'da sürdürdü. 

  HENDEK’E 100 YATAKLI HASTANE
  Hendek’te TOKİ’nin gerçekleştirdiği uygulamaları inceleyen Turan, 100 yataklı Hendek Devlet Hastanesi’nin ise en kısa süre içinde hizmete gireceğini ifade etti.
  TOKİ şantiyelerini gezmek amacıyla Sakarya'ya gelen M. Ergün Turan, burada yaptığı açıklamada, Hendek ilçesindeki devlet hastanesini 1,5 aya kadar teslim edeceklerini ifade etti. Turan, “Karasu'daki hastanemizin de geçici kabulleri yapıldı. 15-20 güne kadar Sağlık Bakanlığı’na teslimini gerçekleştireceğiz. Sapanca Devlet Hastanesi de tamamlandı. Bu hastanemiz de halkımızın hizmetine girecek” dedi.

  16 STADYUM İNŞAATI DEVAM EDİYOR
  Sakarya’ya gerçekleştirilen en önemli yatırımlarından birinin Sakaryaspor Stadı olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda Türkiye'de 16 stadyumun inşaatını sürdürdüklerini kaydetti.
  Statların koltuk kapasitesinin yaklaşık 400-412 bin olduğunu vurgulayan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:
  “Bu statlarla Cumhuriyet Tarihi’nde yapılmış toplam yatırımdan daha fazla yatırım, son 3-4 yıl içinde gerçekleştiriliyor. Büyük sevinç duyuyorum çünkü gerçekten önümüzdeki kuşaklar, 20-30 yıl boyunca belki de bu işle bir daha uğraşmayacak. Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığımızın uhdesinde yaptığımız işler, önümüzdeki 20-30, belki 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak düzeyde.”
  Turan, Sakarya Stadyumu ve 16 stadın dünya ölçeğinde, UEFA kriterlerinde yapıldığını vurgulayarak, inşaatlarda son teknolojinin kullanıldığını anlattı.

  AVRUPA’DA BİRÇOK STATTA OLMAYAN ÖZELLİKLERİ BULUNUYOR
  TOKİ tarafından inşa edilen statlarda Avrupa’daki birçok statta olmayan özelliklerin bulunduğuna işaret eden M. Ergün Turan, “Sakaryaspor Stadı da bunlardan bir tanesi. 25 bin kapasiteli seyir alanı gerçekten çok güzel. Farklı ambiyansı olan bir stat. İnşallah yılsonuna doğru bir sıkıntı olmazsa Sakaryaspor Stadyumu'nu Bakanlığımıza teslim etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 4 =