Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Bileklerini Bükemediler

Sakarya'yı Avrupa'da temsil edecekler

SPOR
Bileklerini Bükemediler

Sakarya'yı Avrupa'da temsil edecekler

Sakarya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Bilek Güreşi Sporcuları 31 Mart-03 Nisan tarihlerinde Antalya/Kemer de yapılan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerine Aysu Melek DAMAR 4 altın madalya ile damga vurdu.
ÜLKEMİZİ VE SAKARYAMIZI AVRUPA’DA TEMSİL EDECEK

Genç Bayanlar +70 kg da sağ ve sol kol da 1. olan Aysu Melek, Büyükler 80 kg kategorisinde de yarışmaya hak kazandı ve buradaki rakiplerini de geçerek sağ ve sol kolda 1.liği kimseye kaptırmadı.  Mayıs ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına doğrudan katılmaya hak kazandı. Diğer sporcularımızın milli takıma girebilmeleri bu ay sonunda belli olacak. Avrupa ya daha çok sporcu gönderebilmeyi umuyoruz.

BİLEĞİNE GÜVENEN MASAYA

4 yıldır Bilek Güreşi alanında faaliyet gösteren , Gençlik ve İzcilik alanlarında birçok önemli faaliyetlerle ön planda olan kulüp, spor alanında da sesini duyurmaya başladı. Ata sporumuz olan ve birçok yerde spor olduğundan habersiz şekilde yapılan bu sporu Sakarya da duyurmak , liselerde yaptığımız Bilek Güreşi Turnuvalarını sayısını  artırarak daha büyük bir kitleye ulaşmak istiyoruz. Gençlerimiz arasındaki fiziksel güç çatışmasını da ‘Bileğine Güvenen Masaya’ diyerek onların hem sporla tanışmalarını sağlamak hem de manevi olarak hayatlarına bir artı katabilmek gayreti içerisindeyiz.
Engelliler Bilek Güreşi ise alınan son karar ile paralimpik oyunlarına dahil edildi. 25-26 Nisan da Karabük’te Engelliler Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası yapılacak. Bu turnuvada da derece ile dönüp 2016 RİO oyunlarına sporcu göndermeyi hedefliyoruz.

Sakarya GSİK nün bütün dereceleri ise şu şekilde;
Aysu Melek DAMER - Genç Bayan +70 kg– Sağ ve Sol 1.
    -Büyük Bayan 80 kg- Sağ ve Sol 1.
Erkan DAMAR  – Masterlar 100kg – Sağ ve Sol 2.
      -Büyük Erkek 100kg- Sol 2.
Sinan TANKİŞİ - Büyük Erkekler 110kg- Sağ 3. Sol 2.
Erdem BAKIŞ - Büyük Erkekler 110 kg- Sağ ve Sol 4.
Seyfullah YILMAZSOY- 21 Y.A. Genç- Sağ 4.
Harun KURUOĞLU - Genç Erkekler +80 kg- Sol 8. Sağ 6.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 9 =